Niki Terpstra op intensieve zorgen na val door overstekende ganzen: “Als hij valt, is het altijd hard”

© Photo News

Brute pech voor Niki Terpstra (36). De Nederlander van Total Direct Energie ging hard onderuit op training. De ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen is niet in levensgevaar, maar is er wel erg aan toe zijn en ligt momenteel op de intensieve zorgen in Amsterdam. Hij blijft nog minimaal een week in het ziekenhuis.

Hugo Coorevits, Vincent Van Genechten

LEES OOK. Vrouw Ramona vreesde uren voor leven van zwaargewonde Niki Terpstra: “Thuis bij de kinderen stort ik echt wel even in” (+)

“Helaas zijn de geruchten waar”, zette vrouwlief Ramona Terpstra-Van der Lecq op Twitter. “Niki is vandaag hard ten val gekomen tijdens een fietstraining. Hij ligt in het ziekenhuis en zal hier nog wel een paar dagen moeten blijven. Hij is niet in levensgevaar, maar zal wel weer de tijd nodig hebben hiervan te herstellen. Wordt vervolgd...”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ganzen

Terpstra was met een tweetal renners achter de scooter aan het trainen tijdens een souplessesessie toen in de buurt van Lelystad ineens ganzen de weg overstaken.

“In een poging om een botsing te vermijden, dook hij met een hoge snelheid weg, raakte van de weg af en vloog via het talud een diepe greppel in waar hij met zijn borstkas vol tegen een rotsblok eindigde”, aldus Ramona Terpstra-Van der Lecq in een reactie aan onze redactie.

Het laat zich aanzien dat met deze zware val het al hevig ingekorte seizoen nu voor de Nederlandse winnaar van de Ronde van Vlaanderen op 1 augustus alweer te vroeg komt. “Gelukkig zijn het allemaal dingetjes die niet onherstelbaar zijn. Om die klaplong te laten herstellen, werd hij beademd. We zien elkaar op het podium van Roubaix. Dat is nog een eindje”, besloot Terpstra’s vrouw met een kwinkslag. Het is niet het eerste telefoontje dat ze krijgt voor een harde val van haar man.“Niki valt weinig, maar als hij valt, is het altijd hard.”

Volgens de NOS werd Terpstra met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Amsterdam afgevoerd. Hij zou naast een klaplong, ook een hersenschudding, gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen hebben opgelopen bij de val, die meteen een serieuze streep door de rekening zet van zijn voorbereiding op de herstart van het wielerseizoen komende zomer. De Nederlander had vooral zijn zinnen gezet op de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Tour de France.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten