Ook profs mogen in juli al (oefen)wedstrijden rijden: Campenaerts en Wellens tekenen present

Foto: BELGA

De wedstrijden op de nieuwe kalender in juli, de zogenaamde ‘oefenkoersen’, zijn ook toegankelijk voor profs. Aan die elite-wedstrijden mogen profs, eliterenners zonder contract, beloften, amateurs en masters deelnemen.

De eerste, een tijdrit van 32 kilometer op het circuit van Zolder, is op vrijdag 3 juli. Victor Campenaerts (NTT) zal er aan de start staan. “Ik wil graag meedoen om eens te testen hoe het met mijn conditie staat en om nog eens een wedstrijdhardheid te voelen. Ik hoop ook dat er nog andere profs aan de start zullen staan van die wedstrijden. Het is ook leuk voor beloften of amateurs om zich eens te meten bij de profs.” In juli zijn er in totaal zo’n twintig van die wedstrijden. Zo is er een dag later een wegwedstrijd in Wortegem met Belgisch kampioen Tim Merlier aan de start. Logisch, want mama Heidi zit mee in de organisatie.

Ook profs mogen in juli al (oefen)wedstrijden rijden: Campenaerts en Wellens tekenen present
Foto: AFP

Er mogen wel maar 175 renners deelnemen per wedstrijd, dat is een limiet die is opgelegd in 2016. Door de coronamaatregelen moeten de renners zich vooraf inschrijven op de website van Cycling Vlaanderen. Dat kan vanaf vrijdag 20 uur. “De eerste 175 mogen deelnemen, iedereen krijgt gelijke kansen”, zegt Massimo Van Lancker namens Cycling Vlaanderen.

Campenaerts vertrekt trouwens de tweede week van juli met de ploeg op stage. Zijn eerste officiële UCI-wedstrijd sinds de lockdown wordt de Ronde van Tsjechië (6/8-9/8). Nadien volgen het BK tijdrijden, het EK tijdrijden, de Wielerweek Coppi & Bartali en de Tirreno-Adriatico. De Tour staat niet op zijn programma, de Giro wel.

Door bvc, bow
AANGERADEN