Wout van Aert krijgt superdruk programma voorgeschoteld, Jumbo-Visma stuurt Groenewegen naar Heistse Pijl

De vakantie is voorbij voor Wout van Aert

Jumbo-Visma maakt met mondjesmaat het programma van zijn renners bekend. Voor iedereen wordt het superdruk en dat is voor Wout van Aert niet anders: hij herbegint in de Strade Bianche en gaat via Milaan - Turijn, Milaan-Sanremo en het Criterium du Dauphiné naar de start van de Tour op zaterdag 29 augustus.

Het programma van Van Aert ligt min of meer in de lijn der verwachtingen. Op 8 juli vertrekt hij naar Tignes voor een eerste hoogtestage met de ploeg. Na de Dauphiné staat trouwens nog een hoogtestage op het programma in het Franse ski-oord Tignes.

Programma Wout van Aert tot aan de Tour:

8 juli: drie weken hoogtestage in Tignes

1 augustus: Strade Bianche

8 augustus: Milaan-Sanremo

12-16 augustus: Dauphiné

tweede hoogtestage in Tignes tot de Tour

29 augustus: Tourstart

In de Strade Bianche deelt Van Aert het kopmanschap met Mike Teunissen en Amund Grondahl Jansen. De Tourselectie is volledig gebouwd rond drie potentiële podiumkandidaten: Roglic, Dumoulin en Kruijswijk, aangevuld met Gesink, Bennett, Van Aert, Kuss en Tony Martin. Die laatste is de enige die de dubbel Tour-Giro maakt. In de Giro zal hij deel uitmaken van de spurttrein rond Dylan Groenewegen.

WK-tijdrit

Sportief manager Merijn Zeeman blikt ook nog even vooruit op het vervolg van het seizoen van Van Aert na de Tour. “Wout rijdt misschien nog de WK-tijdrit als hij geselecteerd wordt. Nadien volgt sowieso een kleine rustpauze omdat de drie maanden voordien zeer intens geweest zijn. Het plan is om dan terug te beginnen in Gent-Wevelgem om dan de rest van de Vlaamse klassiekers af te werken.”

Jumbo-Visma doet het in de Tour zonder de snelle benen van Dylan Groenewegen en Mike Teunissen, vorig jaar nog de eerste gele trui van de Tour. Groenwegen hervat trouwens in de Heistse Pijl (1 augustus), een wedstrijd die hij in het verleden al een keer won. Laurens De Plus op zijn beurt krijgt een vrije rol in de Giro. Wanneer en waar hij de competitie hervat, zal afhangen van hoe zijn heupblessure evolueert.

LEES OOK. Geen Tour voor Laurens De Plus, die nog niet hersteld is van heupproblemen: wel vrije rol bij Jumbo-Visma in Giro

Door bvc/gvdl
AANGERADEN