Mathieu van der Poel kiest niet Wout van Aert als zijn moeilijkste tegenstander: “Als je hem verslaat, win je meestal”

Foto: BELGA

Een volledig vaststaand programma heeft Mathieu van der Poel nog niet, maar tijd voor een lange babbel met Shimano op Facebook wel. Daarin kreeg de Nederlander onder andere de vraag wie zijn grootste rivaal is over alle disciplines heen.

LEES OOK. Mathieu van der Poel wil wildcard voor Ronde van Lombardije

“Wout van Aert is mijn belangrijkste rivaal en uitdager”, aldus Van der Poel. “Het is de man tegen wie ik het bijna altijd moet opnemen. Maar de moeilijkste tegenstander om te verslaan, was waarschijnlijk Nino Schurter omdat ik er zoveel tijd voor nodig had. In zijn discipline, het mountainbiken, is hij echt een klasse apart. De duels die ik met hem uitvocht, zijn ook degenen die ik me nog herinner.”

“Natuurlijk ook die met Wout, maar Nino verslaan… Weet je. Als je hem in het mountainbiken verslaat, win je meestal een wereldbeker. Dat zegt genoeg over zijn niveau. Dus dat was voor mij iets heel cool om te doen”, aldus de Europese kampioen mountainbiken over de achtvoudige wereldkampioen en olympische kampioen uit Zwitserland.

Volgens Van der Poel moet hij in die discipline trouwens nog het meeste groeien. “Dat is nog steeds de discipline waar ik het meeste werk in heb. Maar ik voel dat ik de kloof naar de top al vrij goed gedicht heb. Het moeilijkste aspect? Ik was nogal verrast door het tempo dat die mannen bergop rijden. Het is volle gas. Daar moet je echt op trainen en jezelf aan aanpassen. Maar ook het technische aspect. Ik was altijd al vrij goed op dat vlak in het veldrijden, maar mountainbike is toch nog wat anders. Ik heb geleerd dat je veel op je mountainbike moet rijden. Niet meteen om sneller te zijn in afdalingen, maar wel om sneller te kunnen recupereren.”

Mathieu van der Poel kiest niet Wout van Aert als zijn moeilijkste tegenstander: “Als je hem verslaat, win je meestal”
Foto: Photo News

Van der Poel hield zich tijdens de coronaperiode bezig met trainingen op Zwift, maar ook met ritjes met een bekende kop. “Ik heb vaak samen gereden met Zdenek Stybar. Hij is echt gemotiveerd en een echte professional. Hij haalt ook een hoog niveau op training en klaagt nooit, dus het is altijd leuk om met hem op pad te gaan. Hij woont maar 15 kilometer van mijn deur en normaal zijn we nooit samen thuis, dus het was nu best een unieke situatie”, klinkt het.

Hieronder kan u de volledige sessie bekijken:

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent