Geruchten zwellen aan: Froome al vanaf 1 augustus bij Israel Start-Up Nation

Foto: Photo News

Zou het dan toch? Volgens het Italiaanse Tuttobiciweb fietst Chris Froome per 1 augustus voor Israël Start-Up Nation waar een contract voor drie jaar klaarligt.

De situatie is bekend: Froome kwam vorig jaar zwaar ten val tijdens de verkenning van de tijdrit in het Critérium du Dauphiné. Sindsdien nam de viervoudige Tourwinnaar slechts aan één wedstrijd deel, een anonieme UAE Tour. Tegelijk lopen er bij Ineos twee jongens rond - Egan Bernal en Geraint Thomas - die ook al de Tour hebben gewonnen en met wie Froome intern moet afrekenen.

Om die concurrentie uit de weg te gaan zou Froome een overstap naar Israël Start-Up Nation overwegen. Hij zou er namelijk de enige kopman zijn voor de wedstrijd die er voor hem nog toe doet, de Ronde van Frankrijk. Froome wil maar al te graag met een vijfde Tourzege zichzelf naast Merckx, Indurain en Anquetil plaatsen.

Froome ligt nog tot het einde van 2020 onder contract bij Team Ineos. Indien hij per 1 augustus voor de Israëlische formatie wil koersen, zal er een akkoord moeten worden gevonden. Transfersommen betalen zijn niet de norm in het wielrennen maar het is in het verleden al gebeurd met de overgang van Rohan Dennis van Garmin naar BMC.

Door gvdl
AANGERADEN
Meest recent