Politie waarschuwt voor valse mails over 'coronacompensatie'

Foto: jhm

De Panne -

De politiezone Westkust waarschuwt de bewoners over steeds weerkerende phishingmails. Daarin wordt zogezegd een coronacompensatie aangeboden.

“We willen de burgers nogmaals waarschuwen voor de mailtjes zogezegd afkomstig van FOD Financiën om een aanvraag te doen voor een coronacompensatie”, zegt woordvoerster Ine Deburchgraeve. “Het gaat om een phishingbericht die een notificatie vanuit eBox nabootst. Klik je op de link, kom je terecht op een website met een valse URL en leiden de oplichters je naar een website die een kopie is van myebox.be. Ze vragen je om in te loggen en je bankgegevens in te vullen.”

De website is erg goed nagemaakt, maar er zijn toch verschillen. “Bij het doorklikken zit er een verschil op de aanmeldingsprocedure. Op de phishingwebsite wordt gevraagd naar een gebruikersnaam en wachtwoord in plaats van de gebruikelijke Itsme of eID-verificatie. Het e-mailadres van de verzender is info@csam-administratie.email. Dit is geen e-mailadres van de federale overheid. My e-box stuurt enkel berichten vanuit het adres myebox.noreply@bosa.fgov.be. Berichten vanuit My e-box zullen je steeds aanspreken met je naam en niet met ‘Geachte Heer/Mevrouw’. My e-box zal je ook nooit om je bankgegevens vragen.”

Door Jelle Houwen
AANGERADEN
Meest recent