Mooi gebaar: ex-ploeg Deceuninck - Quick-Step wenst Niki Terpstra een spoedig herstel na zware val

Niki Terpstra, winnaar van de Ronde van Vlaanderen in 2018 en Parijs-Roubaix in 2014, is maanden out na een val op training. De 36-jarige Nederlander kreeg alvast een hartverwarmende boodschap van zijn ex-ploeg Deceuninck - Quick-Step.

Michiel Verheirstraeten

Terpstra liep bij zijn val onder meer een hersenschudding, een gebroken sleutelbeen en een klaplong op. Hij verblijft momenteel op intensieve zorgen. Volgens zijn team kan Terpstra over twee of drie dagen weer naar huis. “Bij zulke blessures sta je meestal tien tot twaalf weken aan de kant staat”, verklaarde teamdokter Hubert Long. De klassiekers waarin Terpstra dit seizoen opnieuw wil vlammen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, staan voorlopig in oktober op het programma.

Niki Terpstra heeft sinds zijn overstap in januari 2019 van de ploeg van Patrick Lefevere naar Total Direct Energie nog weinig geluk gehad. De Nederlander moest door valpartijen vorig seizoen ook al opgeven in de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Frankrijk. Maar bij Deceuninck - Quick-Step zijn ze hem dus nog niet vergeten. Iljo Keisse postte een videoboodschap voor zijn ex-ploegmaat:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten