Jumbo-Visma heeft opvolger voor Laurens De Plus al beet: Sam Oomen komt over van Sunweb

© LAPRESSE

Volgens Jumbo-Visma lopen de onderhandelingen over een contractverlening met Laurens De Plus nog steeds, maar toevallig één dag nadat uw krant dat nieuws bekend maakte dat de Ninovieter er vertrekt, klinkt het binnen de Nederlandse ploeg dat ze hun opvolger al beet hebben. Sam Oomen komt over van Sunweb.

Het stond in de sterren geschreven dat Sam Oomen naar Jumbo-Visma zou trekken. De knecht en goede vriend van Tom Dumoulin, was net als zijn toekomstige kopman het afgelopen seizoen lang buiten strijd (liessslagader) en op zoek naar een nieuwe omgeving. Oomen (24) wordt bij Jumbo-Visma de opvolger van zijn jaargenoot De Plus, maar volgt vooral het spoor van Dumoulin.

Oomen is net als De Plus een sterke klimmer (9de in Giro 2018), die ook zijn mannetje kan staan in het zware eendagswerk (11de in Lombardije 2017). Bij Sunweb komt er nu plaats vrij, zeker aangezien ook Wilco Kelderman straks einde contract is. Romain Bardet (Ag2R-La Mondiale) wordt genoemd om dat gat te dichten.

De Plus: “Keuzes op langere termijn staan los van mijn programma”

De Plus wordt ondertussen gelinkt aan topploegen als Team Ineos en Movistar. Op Twitter wilde de Ninovieter enkel uitweiden over het schrappen van de Tour. “De beslissing om de focussen op de Giro is in samenspraak met mijn ploeg Jumbo-Visma gebeurd”, klinkt het. “Mijn doel is om daar in een zo goed mogelijke conditie aan de start te staan. Ik kijk heel hard uit naar deze uitdaging.”

Over zijn verdere toekomst wilde hij weinig kwijt: “Dat ik ook keuzes moet maken op langere termijn staat los van mijn programma.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(bvc)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt