Verdachte van schietpartij op twee broers opgepakt

Een van de broers was ernstig gewond, maar is intussen stabiel. Foto: Marc Peeters

Herselt -

De politie heeft de voorbij nacht een verdachte van de schietpartij in Blauberg (Herselt) kunnen oppakken. Het gaat om een 32-jarige man van Nederlandse afkomst, die is opgepakt op verdenking van poging doodslag en inbreuken op de drugswetgeving.

De politie heeft de voorbij nacht een verdachte van de schietpartij in Blauberg (Herselt) kunnen oppakken. Het gaat om een 32-jarige man van Nederlandse afkomst, die is opgepakt op verdenking van poging doodslag en inbreuken op de drugswetgeving. “De man had zich enkele uren na de schietpartij in Herselt aangeboden in een ziekenhuis in de buurt om zich te laten verzorgen. Hij had verwondingen opgelopen, geen schotwonden. Het personeel in het ziekenhuis vond de aard van de verwondingen verdacht en bracht de politie op de hoogte. Dankzij speurwerk van de politie Zuiderkempen werd de link duidelijk”, legt Kristof Aerts, woordvoerder bij het parket in Antwerpen, uit. “We hebben een gerechtelijk onderzoek gestart en er is een onderzoeksrechter gevorderd. De man verschijnt vandaag nog voor de onderzoeksrechter in Turnhout.”

Mogelijk drugsdeal

Het onderzoek naar de juiste omstandigheden gaat verder door de federale gerechtelijke politie. Er was donderdag om 20u sprake van een schermutseling tussen de twee broers en meerdere personen. Het parket kon niet meedelen of de speurders nog andere verdachten op het spoor zijn. “We gaan er wel vanuit dat het incident drugsgerelateerd is en mogelijk met een drugsdeal te maken heeft. Er is tijdens de ruzie minstens één schot gelost”, legt Kristof Aerts uit. “De twee broers die gewond raakten, zijn 20 en 22 jaar oud. Een van hen was ernstig gewond, maar is intussen stabiel. De verwondingen bij de andere broer zouden nogal meevallen.”

Door Bart Van den Langenbergh
AANGERADEN