Giro hoopt publiek te mogen ontvangen

Bron © BELGA

Remco Evenepoel hoopt in de Giro opnieuw te kunnen juichen. Foto: Photo News

De Giro d’Italia start dit najaar op Sicilië én wordt verreden met publiek. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de organisator RCS, de Italiaanse minister van sport Vincenzo Spadafora en voorzitter Renato Di Rocco van de Italiaanse wielerbond over de hervatting van wielerwedstrijden. De Ronde van Italië staat op de nieuwe wielerkalender gepland van 3 tot en met 25 oktober.

De Giro heeft nog geen definitief groen licht gekregen om publiek te mogen ontvangen, maar er zijn protocollen afgesproken in overeenstemming met de regels die op 11 juni door de regering zijn vastgelegd. De supporters zullen wel afstand moeten bewaren. “Het is een belangrijke stap voorwaarts. Wij zijn optimistisch over de hervatting van het wielrennen”, liet Paulo Bellino, de algemeen directeur van RCS Sport, weten aan de Italiaanse zender Rai Sport.

De Ronde van Italië start op Sicilië en niet in de Hongaarse hoofdstad Boedapest waar de start aanvankelijk lag. RCS presenteert het definitieve etappeschema eind deze maand.

AANGERADEN