Dit bedrijf wil toeristen naar de ruimte brengen met gigantische ballon

Een pas opgestart Amerikaans bedrijf wil slagen in waar tot nu toe niemand in gelukt is: toeristen naar de ruimte brengen. Vooral de manier waarop Space Perspective dat wil doen is bijzonder: met een gigantische ballon.

Razend ambitieus zijn de Amerikanen van Space Perspective. Vrijdag lanceerden ze een eerste promospot voor ruimteschip Neptune, in de vorm van een wat vreemd ogende gigantische ballon. Die moet negen toeristen naar de ruimte brengen, om vanuit de stratosfeer een spectaculair zicht te hebben op de aarde. Niet zonder luxe: ze beschikken daarbij over een minibar, een toilet en gigantische ramen.

Een heen- en terugreis naar de stratosfeer zal volgens het bedrijf zes uur duren. Twee uur opstijgen, twee uur boven de Atlantische Oceaan vliegen en twee uur terug. Het is de bedoeling van het bedrijf om al tegen begin 2021 onbemande testvluchten te lanceren. Als alles goed gaat, kunnen de eerste tickets verkocht worden in 2024. En wat gaat dat dan kosten? 125.000 dollar, omgerekend zo’n 111.000 euro.

Door gjs
AANGERADEN
Meest recent