Nog maar eens lof voor Mathieu van der Poel, deze keer vanuit het peloton: “Ik kan me niet voorstellen hoe het is om non-stop te koersen”

Foto: George Deswijzen

Het is echt aftellen naar de herstart van het wielerseizoen, maar aan complimenten voor Mathieu van der Poel geen gebrek. De Nederlandse alleskunner kreeg er deze keer van Astana-kopman Jakob Fuglsang (35). “Hij is een hele interessante renner om te volgen”, aldus de Deen.

Fuglsang is een man van wedstrijden als Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race. ‘La Doyenne’ won hij in 2019. Daarnaast won hij al twee keer de Dauphiné en dit jaar heeft de Astana-renner zijn zinnen gezet op de Ronde van Italië. Tussendoor houdt hij de exploten van Mathieu van der Poel dus duidelijk in de gaten. De man die hem vorig jaar als een trein passeerde toen Fuglsang en Julian Alaphilippe leken te gaan strijden om de zege in de Amstel.

“Hij is een heel interessante renner om te volgen”, aldus Fuglsang in een gesprek met z’n ploeg. “Ik heb genoten van het WK veldrijden deze winter. Dat was echt een show van kracht en techniek. Hij stak er met kop en schouders bovenuit. Dat hij zo op techniek rijdt, speelt een belangrijke rol in wat hij doet. Ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn om het hele jaar te koersen, bijna non-stop. Je moet je lichaam en geest af en toe wat rust gunnen.”

Nog maar eens lof voor Mathieu van der Poel, deze keer vanuit het peloton: “Ik kan me niet voorstellen hoe het is om non-stop te koersen”
Foto: Sirotti / Icon Sport

Fuglsang was zelf een goeie mountainbiker in het verleden. “Als ik zo jong zou zijn als Van der Poel had ik misschien wel de motivatie gehad om de uitdaging aan te gaan en alle disciplines te combineren. Het verschil is wel dat hij een echte specialist van de klassiekers is, dat maakt het misschien wat eenvoudiger. Ik denk niet dat het realistisch is om voor een klassement te gaan in een grote ronde en in hetzelfde seizoen een titel te pakken in het veldrijden of mountainbike. Ik denk dat hij op een dag zal moeten kiezen.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN