Minstens veertien doden bij drie taliban-aanslagen in Afghanistan

Bron © BELGA

Foto: AP

Minstens veertien leden van de Afghaanse veiligheidsdiensten zijn omgekomen bij verschillende aanslagen in drie provincies in het noordoosten van Afghanistan. Dat hebben lokale autoriteiten meegedeeld op zondag.

Bij een aanslag in de noordoostelijke provincie Takhar zijn tien militieleden om het leven gekomen en raakten twee burgers gewond. De taliban vielen daar ook een controlepost aan, maar het aantal slachtoffers is nog niet geweten, aldus een lokale politiewoordvoerder.

In Baghlan, een andere provincie in het noordoosten van Afghanistan, hebben de taliban drie politieagenten vermoord en zijn elf anderen gewond geraakt bij een aanval op een controlepost.

In de provincie Nouristan hebben ongeïdentificeerde schutters een moordaanslag proberen plegen op de gouverneur. Die overleefde de aanslag, maar een van zijn lijfwachten kwam om en een andere raakte gewond.

Volgens de overheid zijn de laatste weken al 422 leden van de Afghaanse veiligheidsdiensten omgekomen tijdens 220 aanslagen van de taliban in heel het land.

Volgens de VN-missie in Afghanistan (Manua) zijn er echter al 500 mensen omgekomen en 760 mensen gewond geraakt bij aanslagen in de eerste maanden van het jaar.

AANGERADEN