Natuurpunt koopt twee belangrijke valleibosjes

De Babbelbeekse Beemden breiden uit met veertig are. Foto: rr

Duffel / Lier -

Natuurpunt Oude Spoorweg heeft twee valleibosjes in de Bremstraat in Lier gekocht.

Het natuurgebied Babbelbeekse Beemden, gelegen op Duffels en Liers grondgebied en onderdeel van het erkende natuurreservaat Grote Boshoek, breidt zo uit met bijna veertig are. Iets meer dan een half voetbalveld dus. De totale oppervlakte van dit deelgebied ligt nu net over de acht hectare of zo’n twaalf voetbalvelden.

“Op zich is veertig are niet spectaculair groot, maar het is wel een belangrijke aankoop want het zijn de eerste twee perceeltjes die Natuurpunt in dit deel stroomafwaarts in de Babbelbeekvallei kan aankopen en definitief beschermen”, zegt conservator Johan Asselberghs. “Hiermee hebben we een belangrijk puzzelstukje gelegd in de realisatie van de natte natuurverbinding tussen de Nete en het Lachenenbos en de bescherming van de Babbelsebeekvallei.”

“Het belang is niet te onderschatten”, onderstreept Asselberghs. “De Babbelbeekse Beemden hebben een belangrijke waterbergende functie. Daarom hielden de wijk Beunt in Duffel het vorige week volledig droog. Het water dat door dit gebied stroomt, wordt bovendien langdurig vastgehouden waardoor de sponsfunctie kan herstellen als middel tegen de droogte”.

Door CVR
AANGERADEN