Abonnee worden? Kies je leesformule

16-jarige zoon van ex-international Tristan Peersman tekent profcontract bij PSV: “Ruud Van Nistelrooy schiet nog altijd heel hard en precies op doel”

16-jarige zoon van ex-international Tristan Peersman tekent profcontract bij PSV:  “Ruud Van Nistelrooy schiet nog altijd heel hard en precies op doel”

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Zo vader, zo zoon. Tien jaar nadat Tristan Peersman (40) het profvoetbal de rug toekeerde, tekent zoon Kjell (16) zijn eerste profcontract bij PSV. Net als zijn vader staat Kjell, geboren en getogen in Hemiksem, onder de lat. Tristan had het graag anders gezien, hij kent de gevaren van het leven van een doelman als geen ander. “Er zijn in het voetbal drie mensen die met de vinger gewezen worden: de scheidsrechter, de trainer en de keeper. Maar ik kon Kjell niet tegenhouden, hij moest en hij zou keepen.”

De carrière van Tristan Peersman (40) was er een van hoogtes, maar jammer genoeg ook laagtes. Via Beveren belandde hij begin jaren 2000 bij Anderlecht. Door blessureleed speelde hij bij paars-wit drie ...

AANGERADEN