Justin Timberlake deelt uitzonderlijk foto’s met zoontje Silas

© Photo News

Naar aanleiding van Vaderdag in de VS heeft Justin Timberlake (39) op Instagram een reeks foto’s gedeeld van hem en zijn zoontje Silas. Hij greep het moment ook aan om het vijfjarig jongetje en zijn volgers een en ander bij te brengen over gelijkheid en racisme.

flb

Justin Timberlake en zijn vrouw Jessica Biel houden hun zoontje Silas normaal zo ver mogelijk weg van de schijnwerpers, maar voor Vaderdag werd een uitzondering gemaakt. De zanger postte op Instagram enkele foto’s van hem en het jongetje, al moet daarbij wel vermeld worden dat Silas nog altijd niet duidelijk in beeld werd gebracht.

In een uitgebreide tekst bij de foto’s legt Justin uit hoe hij en zijn echtgenote systematisch racisme de wereld willen mee uithelpen door hun zoontje op te voeden met het idee “dat alle mensen gelijk zijn”. “Jongens groeien op en worden zelf vaders. Daar denk ik de laatste tijd veel over na”, klinkt het. “We leren onze zoon om iedereen lief te hebben en te respecteren. We leren hem dat alle mensen gelijk zijn en niemand anders behandeld hoort te worden voor de kleur van zijn huid.”

Cyclus doorbreken

De zanger verwijst daarmee onder andere naar de gebeurtenissen in de VS naar aanleiding van de moord op George Floyd door een witte politieagent. “We leren hem die dingen omdat hij op een dag zijn kinderen hetzelfde zal leren. Het is een cyclus. En nu, terwijl we werken om de discriminatie teniet te doen die al generaties woedt, word ik eraan herinnerd dat de eerste lessen thuis starten. Ik ben mijn beide vaders en moeder dankbaar om me dat soort zaken van bij het begin bij te brengen. En om te luisteren als ik hen iets vertelde dat zij zelf nog niet hadden geleerd. Ik bid dat ik dezelfde nederigheid aan de dag kan leggen als mijn zoon hetzelfde doet.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK