Handtassen van Gucci zijn flink stuk duurder geworden door coronacrisis

© Shutterstock

Gucci heeft de prijzen van zijn handtassen in alle stilte met zo’n negen procent verhoogd, schrijft modevakblad Business of Fashion. Het Italiaanse modehuis wil daarmee onder andere de verliezen door de coronacrisis compenseren.

flb

Wie aan het sparen is voor een handtas van Gucci zal daar voortaan nog iets langer mee bezig zijn, want het modehuis heeft zijn prijzen opgedreven. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse financiële dienstverlener Jefferies.

Onderzoeker Flavio Cereda kwam tot de bevinding dat twee modellen van handtassen, de Dionysus en de Zumi, in mei nog een stuk goedkoper waren in Italië, Groot-Brittannië en China in vergelijking met in juni. Het ging om een verhoging van de prijzen met vijf à negen procent.

De modewereld kreeg flinke klappen door de coronacrisis, maar Cereda is toch verbaasd door de prijsstijging. “Ik ben verrast dat Gucci, toch een populair merk met een flinke aanhang, dit voorbeeld van opportunistische prijsverhogingen volgt in een poging om de inkomstendaling te beperken”, klinkt het.

Hij verwijst daarmee naar onder andere Chanel dat in mei al aankondigde de prijzen van handtassen te zullen verhogen omdat het materiaal waarmee ze worden vervaardigd door de coronacrisis duurder was geworden. Bij Louis Vuitton deed zich eenzelfde fenomeen voor.

LEES OOK