Parket eist 15 maanden gevangenisstraf voor fietsendief

Bron © BELGA
Liedekerke -

Het parket Halle-Vilvoorde heeft maandag een gevangenisstraf van 15 maanden gevorderd tegen een man die minstens vier fietsen zou hebben gestolen. Bij één daarvan werd hij op heterdaad betrapt en bekende hij, de andere twee diefstallen ontkent de man. Het parket zwaait met camerabeelden maar die zijn volgens de verdediging onvoldoende bewijs.

De dertiger, H.B., werd op 12 april 2020 betrapt aan het station in Liedekerke. De bewakingscamera’s registreerden daar hoe hij met een slijpschijf een fietsslot doorsneed en er vervolgens vandoor ging met het rijwiel. De politie werd verwittigd en doorzocht de omgeving, en kon al snel de man inrekenen.

Ander kapsel

“Op basis van camerabeelden kunnen we hem linken aan nog drie andere fietsdiefstallen, onder meer in Opwijk”, sprak het parket. “Ook daar sneed hij met een slijpschijf fietssloten door. Meneer is trouwens gekend voor 37 feiten, waarvan 11 diefstallen, en werd al tweemaal eerder veroordeeld voor diefstallen, eenmaal tot 8 maanden cel, en een tweede maal tot 11 maanden cel.”

De verdediging gaf de feiten in Liedekerke toe, maar vroeg de vrijspraak voor de andere diefstallen.

“Op de beelden is te zien hoe de dader van die feiten een andere haarsnit heeft”, klonk het. “Dat die dief ook een slijpschijf gebruikt, is geen bewijs. Er zijn nu eenmaal geen honderd manieren om een fietsslot open te krijgen.”

Het vonnis valt op 22 juli.

AANGERADEN
Meest recent