Dode en twee zwaargewonden bij ongeval op E40 in Affligem, al twintig kilometer file

(archiefbeeld) Foto: dsj

Affligem -

Op de E40 in Affligem in de richting van Gent is deze namiddag een dodelijk ongeval gebeurd. Omstreeks 15 uur reed er een wagen in op de staart van de file ter hoogte van de afrit in Affligem. Het laatste voertuig in die file was een motorrijder die de klap helaas niet overleefde. In totaal waren drie voertuigen bij het ongeval betrokken.

Twee andere bestuurders werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Het parket van Halle-Vilvoorde stuurt nog een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Gezien het spitsuur staat er momenteel al een zeer lange file op de E40 richting Gent. Ter hoogte van het ongeval zijn slechts twee rijstroken beschikbaar en ook de afrit naar Affligem is maar beperkt beschikbaar. Er staat al ongeveer twintig kilometer file tot op de Brusselse ring, goed voor ongeveer anderhalf uur aanschuiven. Het Vlaams verkeerscentrum vraagt dan ook om de omgeving indien mogelijk te vermijden want ook op de secundaire wegen wordt het druk.

Door mvh
AANGERADEN
Meest recent