Radio 1 lijft Frank Vander linden in voor ‘De mooiste liedjes ter wereld’: “Een hobby, zoals Pokémon verzamelen”

© fred debrock

Muzikant wordt radiomaker. De Mens-zanger Frank Vander linden (57) presenteert deze zomer een eigen programma op Radio 1. In ‘De mooiste liedjes ter wereld’ grasduint hij elke zondag door zijn persoonlijke favorieten. “Het is een hobby, zoals Pokémon verzamelen.”

Dennis Van Goethem

Veel nieuwkomers in de zomerprogrammatie van Radio 1, die maandag van start gaat. Nadat Lieven Van Gils al tekende voor Zomerhuis met boeken neemt ook muzikant en gewezen rockjournalist Frank Vander linden een eigen show voor z’n rekening. Vanaf 5 juli duikt de zanger iedere zondagochtend in zijn privécollectie van ‘mooiste liedjes ter wereld’. “Ik post al bijna twee jaar elke dag een van mijn favoriete nummers op mijn Facebookpagina”, vertelt Vander linden. “Die vloeien dan ook over naar een Spotify-speellijst die nu zo’n 650 titels bevat. Het is zoals Pokémon verzamelen: een hobby, maar ik kan mezelf wijsmaken dat ik het ook voor mijn werk doe. Een liedjesschrijver kan altijd goeie voorbeelden gebruiken.”

De selectie maakt Vander linden op eigen houtje. “Het is fijn om te zoeken en herontdekken. Er zijn geen normen, alleen twee sleutelwoorden die elkaar moeten vinden: schoonheid en ontroering. Maar ik probeer wel grondig en afwisselend te werk te gaan.”

Voor de zomermaanden tekenen ook André Vermeulen en Lieven Vandenhaute present in het nieuwe Trans Europa express, ontvangt Annemie Peeters elke zaterdag een bekende Vlaming in De boshut en zorgen Ayco Duyster, Wouter Mattelin en Michäel Robberechts beurtelings voor de ideale barbecuemuziek in Zomerland. Naast vertrouwde zomerformats zoals LaLaLiebens en De zomer van lopen vaste waarden als De ochtend, De wereld vandaag en Vox gewoon door tijdens de vakantie op Radio 1.

Aangeboden door onze partners

Lees ook