Lotto-Soudal trekt in augustus met zijn kopmannen naar de Tour Régions Wallons

Degenkolb en Gilbert, straks samen in TRW. © Photo News

Lotto-Soudal trekt met kopmannen Philippe Gilbert, Caleb Ewan en John Degenkolb naar de Tour des Régions Wallons (16-19 augustus). Dat meldt wedstrijddirecteur Christophe Brandt.

gvdl

De ex-renner van onder anderen Saeco en Lotto is naast ploegmanager van Wallonie-Bruxelles ook wedstrijddirecteur van de TRW. “We hebben altijd al een mooi deelnemersveld bij elkaar gebracht maar Covid-19 heeft ervoor gezorgd dat onze wedstrijd voor veel renners de ideale voorbereiding is op de Tour.”

De concurrentie is inderdaad gering. Enkel de Ronde van Lombardije staat op de internationale kalender. “En dat is een ander type renner”, weet Brandt. “Lotto-Soudal heeft al laten weten dat het zal starten met Philippe Gilbert, John Degenkolb en Caleb Ewan.”

Met andere woorden, de Tour-bubbel. Lotto-Soudal bevestigt vandaag zijn selecties maar ook andere ploegen komen met schoon volk naar het Waalse gewest afgezakt. “AG2R komt met Naesen en ik verwacht ook dat Greg Van Avermaet eerstdaags zijn komst zal aankondigen”, aldus Brandt. “FDJeux heeft ook laten weten dat het graag wil komen met Démare, Deceuninck - Quick-Step komt met Sam Bennett.”

Daags voor de start van de TRW staat de Omloop van het Hageland gepland. Met dezelfde renners? Organisator Nick Nuyens: “Dat is nog niet zeker. Voor Lotto-Soudal blijk veel af te hangen van het al of niet doorgaan van de Ronde van Lombardije. Ik kan alleszins bevestigen dat Sunweb heeft toegezegd. Maar voor het overige wordt nog afgewacht.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt