Hoe Julie Van den Steen met zichzelf worstelde tijdens lockdown: “Mijn familie redde levens terwijl ik nutteloos thuis zat”

Foto: © VRT / MNM

Op Instagram steekt presentatrice Julie Van den Steen jongeren een hart onder de riem voor Rode Neuzen Dag. Maar in een interview met Story geeft Van den Steen aan dat ze zelf ook wat worstelde met stress en angst tijdens de lockdownperiode.

“Tijdens de lockdown heb ik dat wel ondervonden, weliswaar zonder dat ik begin te hyperventileren of niet meer kan ademen. Maar aan het begin was het alsof er een olifant op mijn borstkas zat. Mijn ouders en zus werken in de gezondheidssector en waren mensenlevens aan het redden terwijl ik gewoon thuis zat”, zegt Julie Van den Steen in een interview met Story.

Sociale media gaf volgens haar dan ook een vertekend beeld. “Fuck ondanks die lockdown doet iedereen nog leuke dingen. Ik heb geen bananenbrood gebakken of een nieuwe taal geleerd. Ben ik dan anders of abnormaal?”

Spuiten zetten

Voor een nieuw VTM-programma gaat Van den Steen binnenkort even meedraaien in een ziekenhuis. “Mama en papa zijn thuisverplegers, mijn zus is verpleegster in het ziekenhuis. Zij heeft wel bijgesprongen op de Covid-afdeling. Heel straf dat ze dat gedaan heeft. In de gezondheidssector werken is superzwaar. Mama en papa zeggen altijd dat je veel terugkrijgt van de patiënten, maar toch.” Van den Steen is zeer benieuwd naar haar periode in het ziekenhuis. “Spuiten zetten en bloed afnemen mag ik uiteraard niet, maar ik hoop dat ik genoeg kan helpen en dat ik eindelijk toch een beetje het gevoel heb dat ik bij mijn gezin hoor.”

Door sgg