Raketaanvallen Houthi-rebellen op Saoedi-Arabië onderschept

Bron © BELGA

Foto: AFP

De Houthi-rebellen in Jemen hebben naar eigen zeggen hun grootste offensief tot dusver tegen Saoedi-Arabië uitgevoerd. Daarbij werden militaire sites in verschillende steden in het vizier genomen. De door Saoedi-Arabië geleide coalitie in de burgeroorlog in Jemen zei eerder op de dag dat het raketten en bewapende drones, gelanceerd in de Jemenitische hoofdstad Sanaa, heeft onderschept en vernietigd.

Volgens Yehia Serae, woordvoerder van de door Iran gesteunde Houthi’s, behoorden het ministerie van Defensie en de King Salman-luchthaven in de Saoedische hoofdstad Riyad tot de doelwitten. Verder werden ook militaire sites in de zuidwestelijke stad Najran en de kuststad Jizan, beide vlakbij de grens met Jemen, geviseerd.

Sinds 2014 woedt er een burgeroorlog in Jemen tussen de regering en de Houthi-rebellen, die in september van dat jaar hoofdstad Sanaa en verschillende andere steden in handen kregen. Toen de rebellen de maanden nadien richting de tijdelijke hoofdstad van de regering Aden oprukten, kwam Saoedi-Arabië op de proppen met een alliantie om de Houthi’s te stoppen. De oorlog heeft al aan tienduizenden mensen het leven gekost. Eind april verlengde de coalitie een eenzijdige wapenstilstand met een maand om de verzoeningspogingen van de Verenigde Naties een kans te geven en om te kunnen focussen op de strijd tegen het coronavirus. De coalitie en de Houthi’s beschuldigen elkaar van het breken van het bestand.

AANGERADEN
Meest recent