Gemeente maakt 17.000 euro vrij voor Family Justice Center

Foto: Johan Van Cutsem

Sint-Katelijne-Waver -

De gemeente Sint-Katelijne-Waver maakt bijna 17.000 euro vrij voor de ondersteuning van het Family Justice Center (FJC). Dat is een regionale netwerkorganisatie die de ervaring van verschillende diensten rond intrafamiliaal geweld bundelt en de werking binnen de politie Bodukap rond dat thema ten goede komt.

Het Family Justice Center werd in 2017 opgericht en de politiezone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) werkt er sinds vorig jaar mee samen. Bij ieder geval van geweld binnen een gezin dat de agenten ontvangen, komt het FJC tussen en biedt het hulp aan zowel de slachtoffers als aan de dader.

“De politie is tevreden over deze aanpak, omdat er zo echt gevolg wordt gegeven aan dossiers van intrafamiliaal geweld”, zegt burgemeester en voorzitter van de politieraad Kristof Sels (N-VA). “In het verleden werden zaken van intrafamiliaal geweld nog te vaak geklasseerd. De samenwerking komt de politiewerking dus ten goede.”

Problematiek

Om het wegvallen van de provinciale steun op te vangen, rekent het FJC sinds dit jaar ook op steun van de deelnemende gemeenten. Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver maakt daarom 16.735,19 euro vrij om bij te dragen aan het project. “Want zonder de steun vermindert de ondersteuning van het FJC, en we willen bewust actief blijven inzetten op deze problematiek”, aldus Sels.

Door svds
AANGERADEN
Meest recent