Geen publiek toegelaten, dus filmt VRT een groots muziekspektakel voor ‘Vlaanderen feest’ op geheime locatie

Foto: © VRT Joost Joossen

Ook in coronatijden viert Eén feest op de Vlaamse feestdag. De openbare omroep zendt op 11 juli een muzikaal spektakel uit vanop een geheime locatie. Zonder publiek, maar met Peter Van de Veire (48) als gastheer. Ook de andere VRT-kanalen staan op 11 juli helemaal in het teken van ‘Vlaanderen feest’.

Geen grootse liveshow van Vlaanderen feest op de markt van Antwerpen dit jaar. Door de coronamaatregelen kan het publieksevenement niet doorgaan. Dus zetten de VRT en het stadsbestuur hun schouders onder een alternatieve show. Die wordt op voorhand op een geheime locatie in Antwerpen opgenomen. Gastheer van dienst Peter Van de Veire ontvangt er onder anderen Clouseau, Regi en #LikeMe.

Ook de radiozenders van VRT staan op 11 juli helemaal in het teken van de Vlaamse feestdag. Radio 2 schakelde Wim Soutaer al in om zijn hit Allemaal om te vormen tot het officiële Vlaanderen feest-lied en riep daarvoor ook de hulp in van Willy Sommers, Brahim en Zita Wauters. Zij treden op 11 juli een uur lang op in de Marconi Studio in Brussel en zenden dat live uit via de Radio 2-app. Andere Vlaamse artiesten zingen op hun favoriete plek in de hoofdstad voor de Bene Bene 100, de lijst met de honderd populairste Vlaamse liedjes. Radio 1, Studio Brussel, MNM en Klara brengen de hele dag lang Vlaamse muziek en op tv zendt Ketnet de Vlaamse animatiefilm Pluisje uit.

Openluchtbioscoop

Met het Oscargenomineerde Iedereen beroemd van Dominique Deruddere serveert ook Eén een topfilm van eigen bodem, na Vlaanderen feest. Maar de openbare omroep trekt eveneens op verplaatsing. Tijdens één@themovies vertoont Eén in openlucht de Rocco Granata-film Marina, met Matteo Simoni in de hoofdrol. Die wordt gedraaid op het Kinepolis On Tour-terrein aan het kasteel van Alden Biezen in Bilzen.

Vlaanderen feest

Eén, zaterdag 11 juli, 20.15 uur

Door Dennis Van Goethem
AANGERADEN