Sumatraanse tijger vergiftigd in Indonesië

Bron © BELGA

Foto: AP

Een Sumatraanse tijger, een ondersoort van de tijger die alleen voorkomt op Sumatra, is vergiftigd aangetroffen in het noorden van het Indonesisch eiland. Dat heeft een verantwoordelijke van het nationaal park Batang Gadis dinsdag bekendgemaakt. Maandag werden vier mannen gearresteerd op verdenking van stroperij. Ze worden verder beschuldigd van het doden van een andere Sumatraanse tijger.

Er werd een begraven karkas van een mannetjestijger aangetroffen. Een deel van de vacht en enkele organen ontbraken. De tijger is vermoedelijk vergiftigd door boeren die kwaad waren omdat het roofdier hun vee had gedood.

Trofee

Maandag kondigde de politie van de provincie Atjeh de arrestatie van vier mannen aan. Een tijgervacht, tanden en beenderen werden in beslag genomen. De politie verdenkt het kwartet ervan dat ze die als trofeeën wilden verkopen aan zwarthandelaars.

Sumatraanse tijgers komen enkel voor op het gelijknamige eiland van de Zuidoost-Aziatische eilandenstaat. Ze behoren tot de extreem bedreigde diersoorten. Volgens de Internationale Unie voor Natuurbescherming (IUCN) bestaan er vandaag nog maar minder dan 400 exemplaren van. Sumatraanse tijgers worden tot 2,50 meter lang en wegen tot 140 kilogram. Daarmee behoren ze tot de kleinste tijgersoort.

AANGERADEN
Meest recent