Team Israël aast naast Froome ook op Jasper Stuyven, Richie Porte en Dylan Teuns

© BELGAIMAGE

Een transfer van Chris Froome naar Israël Start-Up Nation in 2021 wordt met de dag waarschijnlijker. En de rijke ploegbaas Sylvan Adams is ook al aan het zoeken naar klimknechten om Froome (35) bij te staan. Zo zou Richie Porte een aanbod op zak hebben. De 35-jarige Australiër was van 2012 tot en met 2015 al ploegmaat van Froome bij Team Sky en had als meesterknecht zijn aandeel in twee Tourzeges.

bvc,hc

Porte rijdt momenteel bij Trek-Segafredo, waar hij ploegmaat is van Jasper Stuyven. Ook de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad mag op concrete interesse rekenen van Israël Start-Up Nation. Het is bekend dat Adams naast een klimploeg ook een stevige klassieke kern wil uitbouwen. Greg Van Avermaet (35) werd al gepolst en dus ook Stuyven (28), die er mogelijk zou herenigd worden met zijn ex-ploegleider Dirk Demol.

Een derde klassieke renner die op de radar van de Israëlische ploeg staat, is Dylan Teuns. De 28-jarige puncher zou in de Ardennen een duo kunnen vormen met Dan Martin, maar heeft ook een interessant aanbod op zak van zijn huidige werkgever Bahrain-McLaren.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten