NBA-ster Nikola Jokic test positief op Covid-19, na contact met tennisser Novak Djokovic

Bron © BELGA

Foto: AP

De Servische NBA-ster Nikola Jokic heeft vorige week een positieve coronatest afgelegd. Dat meldden Servische media dinsdag. Jokic had op vrijdag 12 juni in Belgrado contact met zijn landgenoot Novak Djokovic, de nummer een in het mannentennis. De twee woonden samen een basketbalmatch bij.

Een dag later startte Djokovic zijn Adria Tour in Belgrado. Naast Djokovic werden nog minstens drie deelnemers aan dat toernooi met het virus besmet. De Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-19), de Kroaat Borna Coric (ATP-33) en de Serviër Viktor Troicki (ATP-184) maakten de afgelopen dagen bekend dat ze het virus opliepen.

LEES OOK. Eerst tonnen kritiek, dan corona: nu ook Novak Djokovic zelf besmet: “Het spijt me enorm”

Jokic zou vorige week al naar de Verenigde Staten terugkeren, maar moest dat na zijn positieve test uitstellen. De center van de Denver Nuggets vertoont geen symptomen en krijgt wellicht volgende week het licht op groen om de trip wel te maken. Het trainingskamp van de Nuggets begint woensdag alvast zonder de sterspeler van het team. De NBA wil het seizoen eind juli in Disney World, Orlando (Florida) hervatten.

AANGERADEN
Meest recent