Niki Terpstra herstelt goed van zware valpartij: “De steun is overweldigend”

© Photo News

Wielrenner Niki Terpstra heeft iedereen bedankt die hem heeft gesteund na zijn ongeluk waarbij het zwaargewond raakte. “Dit zal een grote motivatie zijn tijdens de revalidatie.”

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Vrouw van Niki Terpstra heeft verklaring voor snelle ontslag uit ziekenhuis na harde val: “Niki is gewoon oersterk” (+)

De 36-jarige Nederlander van Total Direct Énergie kwam vorige week dinsdag zwaar ten val bij een trainingsrit. De verwachting is dat hij over een maand of drie weer aan wedstrijden kan meedoen.

Terpstra moest plotseling uitwijken voor overstekende ganzen en knalde op een rotsblok. Daarbij liep hij een hersenschudding op, een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben, een klaplong en een kneuzing in zijn onderrug. Terpstra werd opgenomen op de intensive care van het VUmc in Amsterdam en verhuisde een dag later alweer naar een afdeling met normale zorg.

“Dankzij de adequate hulpverlening ter plaatse en de goede zorg in het ziekenhuis zijn de eerste stappen in het herstel goed verlopen”, laat Terpstra weten. “Daardoor kon ik zondag al terug naar huis om voort te herstellen in mijn thuisomgeving.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten