Originele tekeningen van Franquin en Hergé worden geveild

Bron © BELGA

Foto: AFP

De Belgische striptekenaar André Franquin (Robbedoes en Kwabbernoot) wordt zaterdag geëerd op een veiling naast andere grote namen uit de stripwereld, zoals Hergé (Kuifje), Albert Uderzo (Asterix) en Morris (Lucky Luke). In totaal worden er 300 loten te koop aangeboden door het Franse veilinghuis Artcurial. De veiling was eerst gepland op 28 maart, maar door de coronapandemie moest ze worden uitgesteld.

Het hoogtepunt van de veiling zou een Chinese inkttekening van Franquin moeten zijn, getiteld “La pirogue”. De tekening wordt geschat tussen 350.000 en 450.000 euro en diende voor de cover van het 49ste album van Robbedoes en Kwabbernoot, uitgekomen in 1954.

Op de tekening is Marsupilami te zien, die aan een liaan hangt en Robbedoes en Kwabbernoot bespioneert op hun zoektocht naar Marsupilami.

Bij de andere loten zit ook een tekening van Hergé uit het stripverhaal “De scepter van Ottokar”, het achtste album uit de reeks Kuifje-strips uit 1938. Ze wordt geschat tussen 250.000 en 350.000 euro.

Er zullen ook tekeningen van onder andere Albert Uderzo, de tekenaar van de Asterix en Obelix-strips, en Morris, de Lucky Luke-tekenaar, geveild worden.

AANGERADEN