Verdachte van steekpartij in Hoboken aangehouden door onderzoeksrechter

Foto: bfm

Hoboken -

De onderzoeksrechter heeft een 39-jarige Marokkaanse man aangehouden op verdenking van poging tot moord. De man werd dinsdag opgepakt na een steekpartij op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken.

De hulpdiensten werden dinsdagochtend naar een kleermaker op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken gestuurd. Daar was een ernstig bebloede man binnengekomen, zoekend naar hulp. Het slachtoffer bleek neergestoken te zijn in een naburig pand, waar ook een moskee gevestigd is. Vermoedelijk gebeurde de steekpartij in het appartement boven het gebedshuis. Terwijl de man in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht werd kon de politie in de buurt een verdachte oppakken. De 39-jarige Marokkaan, die illegaal in het land verblijft, werd woensdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Antwerpen. “De verdachte werd aangehouden op verdenking van poging tot moord”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Over de aanleiding van de feiten of een eventueel motief is voorlopig nog geen duidelijkheid. Het slachtoffer zou ondertussen niet meer in levensgevaar verkeren.

Door sare
AANGERADEN