Zwemmen in de Blaarmeersen kan al vanaf zaterdag

Foto: DVH

Gent -

Wie verkoeling zoekt, kan vanaf zaterdag al terecht voor een duik in de Blaarmeersen. Normaal gezien zijn er pas vanaf 1 juli redders aanwezig. Daar wordt nu een mouw aan gepast.

De komende dagen kondigen zich tropisch aan. Met temperaturen boven de 30 graden is een plons in open water welkom. Aan de Blaarmeersen kan dat normaal gezien pas vanaf 1 juli. De hele zomervakantie, maar niet eerder, zijn er redders voorzien.

Nu is daar toch een mouw aan gepast, waardoor zwemmers vanaf zaterdag welkom zijn tussen 11 en 19 uur. Stewards zullen monitoren of er niet te veel volk het water in wil en indien nodig het domein afsluiten.

Het reservatiesysteem dat voor de zomervakantie voorzien is, geldt komend weekend nog niet aan de Blaarmeersen. Pas vanaf maandag 29 juni kun je reserveren, ten vroegste voor een plekje op 1 juli. Reserveren is niet verplicht maar wordt wel aangeraden.

De hele zomer lang kunnen bezoekers en triatleten overigens elke donderdag tussen 18 en 20 uur lange afstanden zwemmen. Met de triatleten is eveneens een regeling voor woensdagavonden uitgewerkt. Sportverenigingen kunnen daarnaast het boogschietterrein en sportveldje gratis reserveren voor buitensporttrainingen.

Door Bastiaan Fonteyn
AANGERADEN