Sommelier in 10 stappen, deel 1
Openen, schenken en proeven: zo word je sommelier in tien stappen
In tien stappen een professionele sommelier worden? Neen, dat kan niet. Een professionele sommelier heeft jaren scholing achter de rug en proefde op z’n minst enkele honderden wijnen. Maar in tien afleveringen kunt u best wel de basisprincipes onder de knie krijgen, zodat u tegen het einde van de zomer geen mal figuur slaat wanneer u gasten ontvangt of een hartig woordje wil meepraten op restaurant. Vandaag deel een: openen, schenken en proeven die wijn!
Alain Bloeykens
Beste van Plus
Lees ook
Wat maakt een wijn lekker? Alain Bloeykens gidst je rond in de wereld van wijngaarden en druivensoorten
Welke wijn hoort bij welk gerecht? Alain Bloeykens geeft tips om de juiste fles te vinden
Waarom je wijnflessen uit de buurt van uien moet houden en moet je hem nu rechtop of liggend bewaren?
Alain Bloeykens over de oorsprong en kenmerken van pinot noir, syrah, merlot en cabernet sauvignon