Na vader Jan en zus Olga doet nu ook Ella Leyers mee aan ‘De slimste mens ter wereld’

Ella Leyers. Foto: vrt

Presentator Erik Van Looy is stilaan vlijtig bezig zijn stoeltjes te vullen voor het komende seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’. Na Marie Verhulst en Marc Van Ranst heeft hij een derde naam beet. Actrice en ‘De ideale wereld’-sidekick Ella Leyers (31) maakt dit najaar haar opwachting.

Wat weet u over Ella Leyers? Ze is een actrice, die haar eerste grote stapjes in de tv-wereld zette als Saartje Dubois, het lief van Billie Coppens in FC De Kampioenen. In Tegen de sterren op schitterde ze met imitaties van bekende koppen als Miley Cyrus, Marie Vinck en Simonneke uit Thuis. En in Professor T. was ze twee jaar lang de rechterhand van Koen De Bouw als inspecteur Annelies Donckers. Een vraag in De slimste mens zal ze wellicht dit seizoen niet zijn, wel is ze er dit najaar te gast als kandidaat.

Na vader Jan en zus Olga doet nu ook Ella Leyers mee aan ‘De slimste mens ter wereld’
Een dikke knuffel voor zus Olga van Kris Wauters. Foto: Vier

Ze is niet het eerste lid van de Leyers-familie die aan het quiz-programma meedoet. Vader Jan kwam in 2005 voorbij en mét succes. Hij haalde de finaleweek. In 2016 deed haar toen 19-jarige, jongere zus Olga het nog beter. De winst moest ze laten aan voormalige Mol Gilles Van Bouwel, maar ze werd wel derde. Na elf reguliere deelnames had ze de duimen moeten leggen voor Kris Wauters van Clouseau. Een verlies waardoor ze sterk in zichzelf ontgoocheld was en ze haar tranen niet kon bedwingen. Ze kreeg toen steun van Van Looy, Wauters en voormalig VRT-journaliste Ihsane Chioua Lekhli, die toen de aflevering won. Het publiek sleurde haar er weer door met een groot applaus. “Jullie zijn allemaal zo lief! Ik weet dat het een spel is, maar ik leef me zo hard in die dingen in”, verklaarde ze haar tranen. Zus Ella weet dus wat haar te doen staat.

Eerder was al bekend dat ook Marie Verhulst, dochter van Gert en nieuw baasje van Samson, en viroloog Marc Van Ranst om de begeerde titel zullen strijden. Kat Kerkhofs mag dan weer plaatsnemen in de juryzetel.

Na vader Jan en zus Olga doet nu ook Ella Leyers mee aan ‘De slimste mens ter wereld’
“Jullie zijn zo lief!”, reageerde Leyers op de steun van het publiek. Foto: Vier
Door Eva De Poorter
AANGERADEN