Ruslan Malinovskyi (ex-Genk) knalt titelambities van Lazio aan diggelen met verwoestend schot

Bron © BELGA

Foto: AFP

De titelambities van Lazio hebben woensdag een stevige knauw gekregen. Het team van Silvio Proto en Jordan Lukaku ging met 3-2 onderuit bij het Atalanta van Timothy Castagne.

Aanvankelijk leek er nochtans geen vuiltje aan de lucht. Al na elf minuten stonden de bezoekers 0-2 voor, dankzij een owngoal van Marten de Roon en een doelpunt van Sergei Milinkovic-Savic. De e-speler van Racing Genk krulde de bal perfect in het hoekje.

Maar via Robin Gosens, Ruslan Malinovskyi en Jose Luis Palomino keerde ‘La Dea’ de situatie alsnog om. Die tweede, ook ex-Genk natuurlijk, kreeg teveel ruimte op de rand van de zestien en haalde verwoestend uit met z’n zware linker. De touwen werden net niet aan flarden getrapt.

Castagne mocht in de 70e minuut invallen voor Atalanta, Lukaku deed dat zeven minuten later voor Lazio. Proto bleef als tweede doelman op de bank.

In de stand ziet Lazio Juventus, dat maandag 0-2 won in Bologna, tot vier punten uitlopen. Juventus deed een gouden zaak want ook nummer drie Inter liet punten liggen (3-3 tegen Sassuolo) en volgt nu op acht punten. Atalanta is stevig vierde en ook die plek geeft nog recht op deelname aan de Champions League.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN