Ongeloof bij Kirsten Flipkens over doorgaan US Open: “Ligt het aan mij of is dit gewoon waanzin?

Foto: BELGA

De tenniswereld staat een beetje in brand na de positieve coronatests van Novak Djokovic (ATP-1) en enkele van de spelers die deelnamen aan zijn exhibitietoernooi. Ook Kirsten Flipkens liet donderdag van zich horen, over het doorgaan van de US Open.

LEES OOK. Wat zijn de gevolgen van positieve coronatest van Djokovic? Tennisser brengt met fratsen niet alleen zichzelf schade toe (+)

Het Amerikaanse grandslamtoernooi staat gepland tussen 31 augustus en 13 september. Serena Williams liet al weten zeker deel te nemen, net als titelverdedigster Bianca Andreescu. “Ik ben er zeker van dat de Amerikaanse Tennisfederatie USTA er alles zal aan doen om onze veiligheid te garanderen”, aldus de Canadese.

Maar niet iedereen is daar zo zeker van, al helemaal niet sinds naast Djokovic ook Grigor Dimitrov (ATP-19), Borna Coric (ATP 33) en Viktor Troicki (ATP 184) het coronavirus opliepen.

“Ligt het gewoon aan mij of is het gewoon waanzin dat de US Open nog steeds op het programma staat om plaats te vinden?”, vraagt Flipkens zich af. “Er zijn spelers die positief hebben getest op COVID-19. Dus als er één persoon positief test op de US Open moet iedereen twee weken lang in quarantaine, toch? Wat betekent dat alleen dan het toernooi zullen afgelasten of?”

Het seizoen bij de vrouwen herstart op 3 augustus met het WTA-toernooi in het Siciliaanse Palermo, bij de mannen is de herstart voorzien op 14 augustus met het Citi Open in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Nadien worden het Masters 1.000 van Cincinnati en de US Open gehouden, beide toernooien worden op Flushing Meadows in New York gespeeld. De Masters 1.000 gaat van start op 22 augustus, de US Open een week later op 31 augustus. Op 8 september is er vervolgens het ATP-toernooi in het Oostenrijkse Kitzbühel, op 13 september de Masters 1.000 in de Spaanse hoofdstad Madrid en een week later de Masters 1.000 in de Italiaanse hoofdstad Rome.

Roland Garrros vindt daardoor een week later dan gepland plaats en zal starten op 27 september. Eerder werd het toernooi vanwege de uitbraak van het coronavirus al verplaatst naar het najaar.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN