Voor vierde dag op rij zoektocht naar lichaam van Estelle Mouzin

Donderdagochtend zijn speurders in de Franse Ardennen voor de vierde dag op rij gestart met hun zoektocht naar het lichaam van Estelle Mouzin, die in 2003 verdween.

De eerste drie dagen van het onderzoek hebben weinig tot niets opgeleverd. De speurders concentreren zich nu opnieuw op het kasteel van Sautou in Donchery. Het kasteel was een eigendom van de seriemoordenaar Michel Fourniret. In 2004 werden de lichamen van Elisabeth Brichet (12) en Jeanne-Marie Desramault (22), twee slachtoffers van Fourniret, daar teruggevonden.

Het domein is liefst vijftien hectare groot en is gelegen in het midden van een bos. Nieuwsgierigen worden door de ordediensten op een veilige afstand gehouden, zo stelden journalisten van nieuwsagentschap AFP ter plaatse vast.

De seriemoordenaar heeft voldoende aanwijzingen gegeven die erop wijzen dat het lichaam op een geïsoleerde plek ligt, die hij heel goed kent, dicht bij zijn route naar België, waar hij al twee slachtoffers heeft begraven, klinkt het.

LEES OOK. Betrapt door verfrommeld kasticket: vijftig speurders graven naar Estelle (9) in tuin van Fourniret

Eerder deze week werd er onder meer gezocht in het vroegere huis van Fourniret in Ville-sur-Lumes, een tiental kilometer verderop. Op dit eigendom, dat verkocht werd en vandaag bewoond is, waren tot nu toe nooit graafwerkzaamheden verricht. De zus van Fourniret woonde er een tijdlang. Ze stierf in 2002. Volgens de advocaten van de familie Mouzin behoort ook een zoektocht in België nog tot de mogelijkheden.

In 2008 bekende Fourniret de moord op zeven jonge vrouwen en minderjarigen tussen 1987 en 2001 en werd hij veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. In 2018 werd hij opnieuw veroordeeld voor moord. In datzelfde jaar gaf hij de moord op nog twee andere meisjes toe, Marie-Angèle Domece en Joanna Parrish. Na jaren van ontkennen, gaf hij een maand later ook de moord op Estelle Mouzin toe.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten