Jan Vertonghen maakt zich geen zorgen om toekomst: “Ajax was eigenlijk nooit aan de orde, maar er beweegt genoeg”

Bron © De Telegraaf, Sporza

Foto: BELGAIMAGE

Jan Vertonghen was niet verrast toen hij Marc Overmars hoorde zeggen dat Ajax hem deze zomer niet terughaalt. “Dat is geen ontgoocheling, want dat was al best lang duidelijk”, reageert de 33-jarige Belg bij Sporza. “Alleen komt het nu pas in de media. Ik schrik er wel van dat het zo expliciet wordt gezegd.”

Overmars ziet Verthongen niet meer als een linksback. En Daley Blind, Lisandro Martínez en Sven Botman kunnen als linker centrale verdediger spelen. “Ajax zal altijd bijzonder zijn voor mij, maar eigenlijk was het op geen enkel moment aan de orde”, vertelt Vertonghen. “Ik had zelf al gezegd dat ik niet wil concurreren met mijn goeie vriend Daley Blind. Hij doet het daar super goed.”

Vertonghen neemt aan het einde van het seizoen waarschijnlijk afscheid van Tottenham Hotspur. Hij kan nog weinig zeggen over zijn toekomst. “Er beweegt genoeg. Alleen wachten de meeste ploegen af tot de huidige competities uitgespeeld zijn en ze zeker zijn van hun tv-geld. De transfer van Timo Werner naar Chelsea bewijst alvast dat er nog geld genoeg omgaat in de markt.”

LEES OOK. AS Roma drukt door voor Jan Vertonghen'

Maar in tussentijd amuseert Jan Vertonghen zich nog bij Tottenham, soms ten koste van een ploegmaat:

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN