Eerlijke vinder brengt goudklomp van 30.000 euro terug naar 83-jarige eigenaar

Foto: Dalwallinu Police

Een goudklomp ter waarde van zo’n 30.000 euro die twee dagen geleden uit een rijdende auto op een Australische snelweg was gevallen, is door een eerlijke vinder teruggebracht naar de eigenaar.

De waardevolle steen viel afgelopen dinsdag uit de auto van een 83-jarige Australiër die met zijn vrouw een ritje maakte op de Great Northern Highway in Wubin, op 270 kilometer van Perth. Toen de bejaarde man ontdekte dat zijn klomp goud verdwenen was, stapte hij naar de politie. Agenten plaatsten vervolgens een oproep op Twitter.

De man leefde twee dagen in spanning, totdat zich donderdag een oprechte vinder meldde bij de politie. “De klomp is terug!”, twitterde de lokale politie. “De eigenaar en zijn vrouw zijn de vinder erg dankbaar en dolgelukkig dat het goud terug is.”

De eerlijke vinder, die niet bekend wil worden, wordt op sociale media bejubeld. “Blij te horen dat er nog eerlijke mensen bestaan”, is één van de reacties. Het is niet duidelijk hoe het goud - verpakt in een stoffen tasje - gevonden werd. Ook is niet bekend of de vinder een beloning heeft gekregen.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent