Iedereen kan volgend jaar bij Circus – Wanty Gobert blijven, ook Xandro Meurisse: “Vergeet niet dat hij nu een dik contract heeft, hé”

Foto: Photo News

De profs die nu aan de slag zijn bij Circus – Wanty Gobert hebben in principe niet veel te vrezen. Volgens ploegleider Hilaire Van der Schueren is de regel dat ze volgend jaar aan boord worden gehouden.

“Indien de renners dat zelf wenst. We zullen zien hoeveel er vertrekken en dan opnieuw de rekening maken.” Van de 26 renners zijn er 12 einde contract, waaronder Jan Bakelants, Timothy Dupont, Loïc Vliegen en… Xandro Meurisse. “Ik denk dat de meeste ploegen deze vuistregel zullen hanteren.” Of het aan meerdere of aan mindere voorwaarden is, daar wil de Oost-Vlaamse ploegleider niet over uitweiden.

“Dit geldt ook voor Xandro Meurisse”, zegt Van der Schueren die overal leest dat hij absoluut naar de World Tour wil. “Ik zeg je: als hij de stap zet bij Deceuninck – Quick Step of bij Lotto-Soudal, dan zal dat aan mindere voorwaarden zijn dan bij ons. Vergeet niet dat Xandro nu een dik contract heeft, hé.”

Door Hugo Coorevits
AANGERADEN