MTV mikt op nostalgie en haalt ‘Pimp my ride’, ‘Cribs’ en ‘MTV unplugged’ van onder het stof

Onder meer de Unplugged-sessie van Nirvana zal vrijdagavond te zien zijn. © MTV

Fans van het “oude” MTV schakelen vrijdag hun televisie maar beter vroeg in. De jongerenzender houdt 24 uur lang een Flashback Friday en haalt daarvoor heel wat klassiekers vanonder het stof.

eadp

Denk aan Punk’d, waarbij acteur Ashton Kutcher zijn collega-celebs in het ootje nam. Of Pimp my ride, gepresenteerd door rapper Xzibit, waarin gewone auto’s omgetoverd werden tot vierwielers die op z’n zachtst gezegd iets meer in het oog springen. Of het legendarische MTV Cribs, waarbij de camera’s opgesteld werden in huizen van celebs als Tommy Lee, Lil Wayne of Missy Elliot. Al brak er vorig jaar nog een schandaal los rond die laatste, omdat het merendeel in scène bleek gezet.

Ook wie heimwee heeft naar de muziekzender van weleer komt aan zijn trekken. In de vroege ochtenduren van zes tot negen passeren de beste muziekvideo’s van de jaren 1990, 1995 en 2000. En vlak voor de nacht valt, kan u kijken naar de MTV Unplugged-sessies van Nirvana en Pearl Jam. En wie er maar niet genoeg van krijgt, kan vanaf 9 juli elke donderdagavond om 20.30 uur genieten van dezelfde nostalgische shows tijdens Throwback Thursday.

Aangeboden door onze partners

Lees ook