Kristian loopt van wzc naar wzc en deelt 30 kilometer lang tekeningen uit

Brecht -

Kristian Vander Mast is niet alleen sportconsulent, maar ook een triatleet. Op vrijdag 26 juni loopt hij 30 kilometer door Brecht, Sint-Job en Sint-Lenaarts om tekeningen voor woonzorgcentra in te zamelen.

Kristian Vander Mast is niet alleen sportconsulent, maar ook een triatleet. Vandaag loopt hij dertig kilometer door Brecht, Sint-Job en Sint-Lenaarts om tekeningen voor woonzorgcentra in te zamelen.

“Door corona zag ik heel wat geplande wedstrijden in het water vallen. Om toch weer een doel te hebben, bedacht ik samen met mijn collega’s een plan om iets te doen voor de woonzorgcentra. Het begon eigenlijk als een weddenschap. Als mijn collega’s een ronde konden maken door alle deelgemeentes van Brecht, beloofde ik die al lopend af te leggen. Toen het parcours eenmaal was uitgetekend, wilden we er meteen een goed doel aan koppelen. Zo is het idee van de tekeninginzamelactie voor Brechtse woonzorgcentra ontstaan en kunnen we vereenzaming helpen tegengaan”, legt Vander Mast uit.

Hij start om 13u op de Gemeenteplaats. Van daar loopt zijn parcours van dertig kilometer langs het Sint-Lenaartshof in Sint-Lenaarts, Sint-Maria in Brecht en dienstencentrum De Lindeboom in Sint-Job-In-'t-Goor. Brechtenaren kunnen langs de kant van het parcours staan om hem aan te moedigen en tekeningen mee te geven voor de bewoners van de verschillende woonzorgcentra. De laatste kilometers wordt de triatleet trouwens vergezeld door twee special guests.

Door Elke Lamens
AANGERADEN