RECENSIE. ‘A beautiful day in the neighborhood’ van Marielle Heller: Té goed is ook maar saai **

De bittere journalist Lloyd Vogel (Matthew Rhys) vindt zijn levenslust terug na een ontmoeting met de steeds positieve Fred Rogers (Tom Hanks). Fijn voor hem, maar het is een saai schouwspel voor de kijker.

De bittere journalist Lloyd Vogel (Matthew Rhys) vindt zijn levenslust terug na een ontmoeting met de steeds positieve Fred Rogers (Tom Hanks). Fijn voor hem, maar het is een saai schouwspel voor de kijker. © © LACEY TERRELL/The Hollywood Ar

Toegegeven, het is een geïnspireerd stukje casting. Wie beter om Amerika’s aaibaarste tv-icoon te vertolken dan Tom Hanks, Amerika’s aaibaarste acteur? Toch is Fred Rogers, de presentator van een populair kinderprogramma, niet de focus van A beautiful day in the neighborhood. Dat is Lloyd Vogel (Matthew Rhys), een journalist die leeft voor zijn vak. We kennen dat. Hij gaat gebukt onder een hoop jeugdtrauma’s. Zijn vader heeft hem immers in de steek gelaten toen ‘ie nog een kind was. Dat kennen we gelukkig niet. Wanneer Lloyd op reportage gaat met Mr. Rogers, zal die hem doen inzien dat hij zijn vader moet vergeven.

dewo