Hond zit maar liefst vier uur opgesloten in wagen bij temperaturen tot 40 graden: “Hij stond op het punt flauw te vallen”

Bron © abcdesevilla.es, Metro.co.uk

De politie van Sevilla heeft woensdag een hond gered uit een zeer benarde situatie. De viervoeter zat maar liefst vier uur lang opgesloten in de wagen van zijn baasje. Een snikhete wagen bovendien: de buitentemperatuur bedroeg maar liefst 40 graden.

Het was een buurtbewoner die de hond opmerkte in het voertuig en de hulpdiensten verwittigde. Op een video die de politie achteraf deelde, is te zien hoe een agent een van de ruiten insloeg en de Yorkshire terriër kon bevrijden. Die had zich intussen onder het stuur verstopt om toch enigszins aan de hitte te ontsnappen. “Hij stond op het punt flauw te vallen”, aldus de politie. Met wat flessen water probeerden agenten en enkele burgers om de viervoeter wat verfrissing te geven.

Het baasje, een 49-jarige dame, was zich ook na het incident van geen kwaad bewust. “Ondanks hetgeen er is gebeurd, benadrukte ze dat het geen probleem was om de hond bij 40 graden op te sluiten”, vervolgde de politie. “Ze zei ook dat het niet de eerste keer was dat dit gebeurde.”

De hond is in beslag genomen door de politie en krijgt de nodige verzorging van een dierenarts. De vrouw is aangeklaagd voor dierenmishandeling.

bekijk ook

Man slaat autoruit in om hond uit snikhete wagen te redden: “Zat minstens een halfuur opgesloten”

Bestuurder reageert woedend nadat politie ruit inslaat om zijn hondje te redden uit snikhete

West-Vlaming sluit zich tien minuten op in snikhete auto om gevaren duidelijk te maken: “Voor kinderen is dit dodelijk”

Door kmlo
Meest recent