Keir Starmer steekt Boris Johnson voorbij in populariteitspoll

Foto: Getty Images

Labour leider, Keir Starmer neemt de leiding over van Boris Johnson na een week gebikkel over een ‘gesponsorde meeting’. Boris Johnson zou een onderhoud gehad hebben met Tory-sponsor, Richard Desmond, wat tot de goedkeuring van een milljarden project zou geleid hebben.

De bouwpromotor zou vorig jaar met premier Boris Johnson iets gedronken hebben. Op die manier zouden bouwvergunningen in een sneltempo zijn goedgekeurd door het ministerie. Hiermee kon Desmond miljoenen ponden besparen. Het schandaal beheerst al enkele dagen de Britse pers.

De schuld van de ‘gesponsorde meeting’ zou bij Robert Jenrick, de minister van huisvesting, liggen. Maar ondanks het bewijs blijft Johnson wel achter de minister staan.

Terwijl oppositieleider, Starmer in een andere zaak net zeer snel reageerde wanneer bleek dat één van zijn medewerkers antisemitische complottheorieën verspreidde. Ze werd onmiddellijk de laan gewezen.

Het gevolg: Boris Johnson verliest wat van zijn populariteit. En Starmer krijgt wat bij. Starmer verving vorig jaar Jeremy Corben als leider van de Labour partij.

LEES OOK. Keir Starmer, de man die Corbyn moet doen vergeten en Labour moet redden

Door nba
AANGERADEN