Politie legt lockdownfeestje met meer dan 60 aanwezigen stil op de Meir in Antwerpen

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft zaterdagnacht een feestje stilgelegd op de Meir. In totaal werden meer dan zestig aanwezigen beboet. Enkelingen probeerden zich (zonder succes) te verstoppen voor de politie.

“Een bewoner van de Meir verwittigde zaterdagnacht tussen 1 en 2 uur de politie omdat er in de straat een feestje aan de gang zou zijn”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “Daarbij was er sprake van geluidsoverlast en zouden de coronamaatregelen niet nageleefd worden.”

Bij aankomst kon de politie inderdaad vaststellen dat er een feestje aan de gang was. “Een bewoner op de Meir had veel te veel mensen uitgenodigd op zijn appartement. In totaal werden iets meer dan 60 personen geïdentificeerd, allen tussen de 18 en de 34 jaar. Zij kregen allemaal een boete voor het niet-naleven van de coronamaatregelen”, zegt Migom.

Een aantal mensen probeerde zich nog voor de politie te verstoppen, maar ook zij werden allemaal betrapt. Iedereen verliet de locatie zonder verdere problemen. “Het blijft belangrijk om ondanks de versoepelingen grote massa’s te vermijden, zeker in kleine ruimtes”, aldus de politie.

Door jtp
MEER OVER HET CORONAVIRUS