Kevin de Bruyne schenkt zichzelf een mooi verjaardagscadeau met 100ste goal uit clubcarrière

Uitgerekend op de dag van zijn 29ste verjaardag scoorde Kevin De Bruyne het honderdste doelpunt uit zijn carrière. Vanop de stip zette hij zijn team Manchester City op een 0-1-voorsprong in de kwartfinale van de FA Cup tegen Newcastle United.

City domineerde tijdens de eerste helft van zijn kwartfinale in de FA Cup, maar scoren lukte aanvankelijk niet. Wanneer Newcastle-verdediger Schär ostentatief Gabriel Jesus tegen de grond werkte, wees scheidsrechter Mason naar de stip. Kevin De Bruyne nam zijn verantwoordelijkheid en schoof de bal kalmpjes binnen. Doelman Darlow lag in de andere hoek.

Het was voor De Bruyne ook meteen het honderdste doelpunt uit zijn carrière, zijn 53ste voor City. Voor Wolfsburg scoorde hij twintig keer. Voor Werder Bremen maakte hij er tien. Bij Racing Genk was De Bruyne goed voor zeventien goals. Enkel in zijn periode bij Chelsea kwam KDB niet tot scoren.

Uiteindelijk werd het nog 0-2 via Raheem Sterling, waardoor City zich al bij al vlot plaatste voor de halve finale tegen Arsenal.

Newcastle wil De Bruyne wel houden...

“Het was een fantastisch doelpunt van Sterling”, vond coach Pep Guardiola. “De Bruyne neemt nu de verantwoordelijkheid bij strafschoppen, hij heeft een zelfverzekerde persoonlijkheid en dat is belangrijk voor ons.”

“We begonnen heel goed”, vond De Bruyne. “Heel scherp en we zetten ze onder druk. Afgezien van die ene kans in de tweede helft hebben we niets weggegeven. Het was perfect. We hadden meer moeten scoren, maar speelden heel goed en creëerden genoeg kansen om veel te scoren...”

Op dat moment werd De Bruyne onderbroken door de manager van Newcastle, Steve Bruce, de grapte dat ze De Bruyne wel wilden houden op Sint James’ Park:

Door Tjorven Messiaen
AANGERADEN