Kroostrijk gezin Davidsons uit ‘Don’t worry be happy’ in één klap 6.190 euro rijker

Een cheque voor de Davidsons. © if

De geldinzamelactie voor de Davidsons uit het Vier-programma Don’t worry be happy heeft in één maand 6.190 euro opgebracht. Reportagemaker Peter Boeckx (58) kon hen een mooiere cheque overhandigen dan gehoopt. Bij de start, half mei, had hij 5.000 euro als bedrag vooropgesteld.

bpr, dhs

Boeckx introduceerde de kroostrijke familie Peirsman-Ouderits uit Olen vorig jaar aan de tv-kijkers. Ze hebben elf kinderen, vier van hen samen. Ze worden de Davidsons genoemd, omwille van hun voorliefde voor het bekende motormerk. Een van de kinderen heet zelfs Harley Davidson.

Het gezin kent veel tegenslag. Mama Els, een huisvrouw, vecht tegen kanker, en vader Eddy is werkloos sinds hij zijn café Happy Days in Olen kort na de opening al moest sluiten. Met torenhoge ziekenhuisrekeningen en nog zeven kinderen thuis is het moeilijk om het gezin te onderhouden. Ze moeten rondkomen met een dagbudget van 6 euro per persoon.

© Vier

Boeckx besliste daarom een geldinzamelactie te starten. Hij zocht peters en meters om de familie Davidson te helpen een nieuw café te openen, zodat Eddy weer kan werken. Onder anderen Michel Van den Brande, Marie-Anne De Nil en Frederik Laeremans – ondernemers uit The sky is the limit, ook gemaakt door Boeckx – steunden de actie.

De Davidsons keren terug in het tweede seizoen van Don’t worry be happy.

Aangeboden door onze partners