Standard betaalt in december Play-off 1-premies uit aan spelers

Foto: Photo News

Standard heeft met zijn spelers een akkoord bereikt over de uitbetaling van de Play-off 1-premies. Vanwege het inkomensverlies door het coronavirus, geschat op zo’n drie tot vijf miljoen euro, zullen die pas in december plaatsvinden.

De voorbije weken was de directie in gesprek met de spelersraad van de club, bestaande uit onder meer Zinho Vanheusden, om een oplossing te vinden voor de premies. Nadat kwalificatie voor Play-off 1 behaald werd, hadden de spelers recht op een mooie som. Aangezien de coronacrisis ervoor zorgde dat de competitie werd stilgelegd, vonden de play-offs echter niet plaats. Standard leed bijgevolg een inkomensverlies van drie tot vijf miljoen euro en kon de premies – gezamenlijk naar verluidt zo’n 800.000 euro – niet meteen op tafel leggen.

Toch vonden de spelers dat ze recht hadden op de premie, maar ze begrepen ook dat het coronavirus een impact heeft op de financiën van de Luikse club. Dit weekend werd een compromis gevonden. De voetballers krijgen in december het bedrag overgemaakt. Ook spelers die door een transfer dan niet meer voor de Rouches zullen het geld krijgen.

Door Bob Faesen
AANGERADEN
Meest recent