Alejandro Valverde (40): “Best mogelijk dat ik ook na 2021 nog blijf koersen”

Foto: Photo News

Alejandro Valverde mag eind april dan wel veertig geworden zijn, de Spaanse veelwinnaar denkt er nog niet aan om met wielerpensioen te gaan. Dat heeft “El Imbatido” maandag op een persmoment met de Spaanse wielerselectie verteld.

Toen Valverde vorig jaar zijn contract bij Movistar verlengde tot het einde van 2021 zei hij er meteen bij dat hij nadien ook zeker zijn fiets aan de haak zou hangen. Op 21 april, vier dagen voor zijn veertigste verjaardag, zette hij de deur toch alweer op een kier voor een verlengd verblijf in het peloton.

Maandag op een persmoment van de Spaanse nationale wielerploeg die op stage is vertelde Valverde dat hij zijn carrière allicht nog met minstens een jaar wil verlengen. “Het is iets waar ik aan gedacht heb en ik denk dat het zeer mogelijk is”, zei Valverde. “Ik speel met het idee om dit seizoen af te ronden, het volgende seizoen te koersen en dan een evaluatie te maken. Maar ik voel dat ik in staat ben om het wielrennen nog meer te geven.”

De Tour, het WK en de Vuelta?

Valverde is samen met youngster Enric Mas de kopman van Movistar in de Tour de France. Het hoofddoel van de 40-jarige Spanjaard wordt het wereldkampioenschap in Zwitserland. “Dat wordt het belangrijkste doel van 2020, het parcours ligt me ontzettend goed. Er zijn nog andere landgenoten die er hun ding vinden, misschien kunnen we verschillende kaarten uitspelen. Ik geloof dat ik ervoor kan vechten.” Na het WK beslist Valverde of hij een nieuwe gooi doet naar de zege in de Ardennenklassiekers of zal uitrusten voor de Vuelta. “Ik ben altijd goed in de Vuelta, maar dit jaar liggen de kaarten anders. Het gaat kouder zijn, en dus moeilijker voor mij. Ik denk eraan te starten, maar we zullen zien met welk doel dat zal zijn.”

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN